فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حبیب ابراهیم پور، امیر حسین مکبری، داوود ریواز، طاهر روشندل اربطانی صفحه 1
    با وجود رشد چشمگیر حضور زنان در محیط‎های کار، میزان پیشرفت آن‎ها در مشاغل مدیریتی متناسب با تعداد آن‎ها در سازمان‎ها نیست و این در حالی است که هیچ‎گونه شواهد منطقی در خصوص عدم توانایی مدیریتی زنان به چشم نمی‎خورد، بلکه آنان با مسایلی نظیر تبعیض شغلی و نگرش‎های غلط و محدود کننده در جامعه مواجهند که حرکتشان را به سمت مشاغل مدیریتی با مشکلات فراوانی مواجه می‎سازد. هدف این مقاله تبیین نقش رسانه های جمعی در ارتقاء زنان به سطوح مدیریتی است که بدین منظور به بررسی ارتباط میان سازگاری برنامه های تلویزیون از ابعاد شناختی، هنجاری، تنظیمی و شکلی با موضوع رشد زنان از یکسو و ارتقاء آنان به سطوح مدیریتی از سوی دیگر پرداخته شده است.این کار از طریق پرسشنامه‎ای که روایی آن مورد تایید قرار گرفنه و پایایی آن 84 درصد برآورد شده بود، در قالب یک پژوهش پیمایشی در سطح استادان رشته های مدیریت و ارتباطات دانشگاه های دولتی سطح تهران انجام گرفت. بر اساس یافته های پژوهش و در سطح اطمینان 95 درصد میزان اثر معناداری برنامه های تلویزیونی بر ارتقاء زنان در جامعه 42 درصد به‎دست آمد که بیانگر این است که حدود 42 درصد تغییرات در ارتقاء زنان در جامعه مربوط به تلویزیون بوده و 58 درصد بقیه به عوامل دیگری مربوط می‎شود.
    کلیدواژگان: سقف شیشه‎ای، تلویزیون، ارتقاء زن، ان، رسانه‎های جمعی
  • مهدی ابزری، علی شائمی، هوشنگ طالبی، سعید عبدالمنافی صفحه 19
    با توجه به شتاب تحولات، محیط رقابتی و عدم اطمینان محیطی در دنیای امروز، دانش، راهبردی‎ترین منبع برای حفظ و تقویت مزیت رقابتی به‎شمار می‎رود و مدیریت اثربخش دانش یکی از جدی‎ترین چالش‎های سازمان‎ها است. مدیریت دانش دارایی نهفته در ذهن افراد را به دارایی سازمانی تبدیل می‎کند، به‎طوری که مجموعه ی وسیعی از افرادی که در تصمیم‎گیری ها دخیل هستند، به این ثروت دسترسی داشته و بتوانند از آن استفاده کنند. این مقاله به‎دنبال بررسی شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب مدیریت دانش در صنعت خودروی کشور ایران است. بنابراین، پس از احصای مؤلفه های اصلی مدیریت دانش از طریق بررسی ادبیات موضوع، میزان توجه با این مؤلفه ها در دو وضعیت موجود و مطلوب صنعت خودرو و میزان شکاف بین آن‎ها مطالعه شده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش 120 نفر از طبقات مختلف کارکنان و مدیران صنعت خودرو به‎صورت نمونه‎گیری طبقه‎ای انتخاب شدند. نتایج تجزیه و تحلیل اطلاعات بیانگر آن است که بیشترین شکاف بین وضعیت مطلوب و موجود در بین مؤلفه های مدیریت دانش به‎ترتیب مربوط به ایجاد و کاربرد دانش است. در پایان پیشنهادهایی برای مدیران و دست‎اندرکاران صنعت خودرو ارایه شده است.
    کلیدواژگان: صنعت خودرو، شکاف دانش، مدیریت دانش
  • سیدعلی اکبر احمدی، حوریه فیض‎آبادی صفحه 35
    این پژوهش به بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر بهبود عملکرد سازمان در شهرداری می‎پردازد. بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد سازمان و توصیف متغیرهای آن‎ها از مبانی نظری، هدف این پژوهش است. در راستای مطالعات اکتشافی به برخی از کارهای انجام شده در زمینه‎ی سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد سازمان اشاره و به رویکردهای جامعه‎شناختی آن‎ها پرداخته شد، فرض اساسی پژوهش این است که بین سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد رابطه و متغیرهای سرمایه اجتماعی بر متغیرهای بهبود سازمان تاثیر می‎گذارند. این پژوهش براساس هدف، جزء پژوهش‎های بنیادی و از نظر گردآوری داده ها از نوع پژوهش‎های توصیفی، غیر آزمایشی است.
    نتایج به‎دست آمده از این پژوهش نشان می‎دهد، اعتماد افراد با بهبود عملکرد رابطه مستقیم و همچنین شبکه های رسمی با بهبود عملکرد رابطه غیر مستقیم دارد و هنجارهای عمل با بهبود عملکرد هیچ رابطه مستقیم یا غیر مستقیم ندارد. میزان سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد افراد حد متوسط است و بین سرمایه اجتماعی و بهبود عملکرد افراد رابطه مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، هنجارعمل، شبکه‎های رسمی، اثربخشی و علوم رفتاری، بهبود سازمان، کارایی، اعتماد
  • حسن دانایی فرد، اسدالله کرد ناییج، سمانه لاجوردی صفحه 55
    کانون‎های تفکر مراکزی علمی و پژوهشی تولید ایده و فکر محسوب می‎شوند که در ظرفیت خط مشی‎گذاری و تصمیم‎گیری های راهبردی، سیاست‎گذاری ها و در چرخه‎ی خط مشی های عمومی نقش تعیین کننده‎ای دارند. نتایج این بررسی از طریق (49) نفر از صاحب‎نظران، نخبگان علمی کشور و نقش‎آفرینان عرصه‎ی خط مشی ها است که به‎عنوان مشارکت کنندگان پژوهش، مرتب‎سازی (تکمیل نمودار کیو) را انجام داده و در مصاحبه‎ی شرکت کرده‎اند. نتایج پژوهش چهارده دسته‎بندی از عقاید و باورهای مشارکت کنندگان را در دو بخش دولتی و خصوصی نشان می‎دهد. دیدگاه های دسته‎بندی شده، به نقش‎های متفاوت کانون‎های تفکر در خط مشی های عمومی کشور اشاره داشته‎اند که این نقش‎ها به‎ترتیب به «خط مشی‎سازان»، «توصیه‎گران بی‎نقش»، «محافظه‎کاران»، «حمایتگران»، «منتقدان قانون‎گرا»، «منفی‎گرایان»، «کانون‎ مستقل»، «نقش‎آفرینان ناهماهنگ»، «نقادان سیاست»، «جانبداران ناکارآمد»، «مسئولیت‎پذیران»، «کارآمدان ذی‎نفوذ»، «تقویت کنندگان مثبت» و«ظرفیت‎های ناشناخته» تفسیرپذیر هستند. نقش‎هایی که از سوی مشارکت کنندگان در گروه ها، مشابه انتخاب و ارزشیابی شده‎اند، به‎عنوان «نقش‎های جدید» کانون‎های تفکر در عرصه‎ی خط مشی های عمومی در نظر گرفته شده‎اند که از طریق تجزیه و تحلیل‎های کیو مانند توجه به «بزرگی بار عاملی» در تحلیل، «اهمیت جایگاه و موقعیت شغلی مشارکت کنندگان گروه»، «تعداد اعضای گروه» و نیز عواملی که درصد زیادی از«واریانس کل» (در جمع 79 درصد) را تبیین نمودند، به‎دست می‎آید. همچنین نقش‎هایی که به‎طور کامل متفاوت ارزشیابی شده‎اند، ضعف‎های کانون‎های تفکرتلقی شده‎اند.
    کلیدواژگان: ظرفیت خط مشی‎گذاری، گونه شناسی نقش، چرخه‎ی خط مشی‎گذاری، روش کیو(Q)، تفسیرپذیری، کانون‎های تفکر
  • حمیدرضا رضوانی، مازیار سهام خدم صفحه 79
    در این مقاله گونه‎ های فرهنگ سازمانی بررسی و مقایسه شده‎اند. مدل‎های بررسی شده عبارتند از: هریسون (1972) و هندی (1978)، دیل و کندی (1982)، کوئین (1988)، دشپاند و وبستر (1989)، اشنایدر (1994)، ساننفیلد (1373)، هلریگل و اسلوکام (1994)، ریچارد ال.دفت (1998)، کوئین و کامرون (1999)، دشپاند و فارلی (2004)، دنیسون (2008). این‎ گونه‎شناسی ها بر اساس مدل ارزش‎های رقابتی جمع‎بندی شده و مدل دنیسون انتخاب شده است، که در آن چهار گونه‎ی اصلی فرهنگ سازمانی عبارتند از: انطباق‎پذیری، مشارکتی، ماموریتی، یکپارچگی. در این پژوهش جامعه‎ی آماری عبارت است از کارشناسان و مدیران شرکت‎های پگاه فارس و شام شام. از آنجایی‎که جامعه‎ی آماری محدود است، نمونه‎گیری انجام نشده است و همچنین ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است؛ بنابراین 44 پرسشنامه از شرکت پگاه فارس و 32 پرسشنامه از شرکت شام شام جمع آوری شده است. نتایج نشان داد، فرهنگ سازمانی غالب در هر دو شرکت، فرهنگ ماموریتی است.
    کلیدواژگان: مدل دنیسون، گونه‎شناسی‎های فرهنگ سازمانی، فرهنگ سازمانی، چارچوب ارزش‎های رقابتی
  • محمد رحیم رمضانیان، عباس صادقی، رضا پورجهانی صفحه 93
    مقوله تصمیم گیری، عوامل تاثیر گذار بر آن و نتایج حاصل از اتخاذ تصمیم همواره مورد علاقه پژوهشگران بوده است. هدف این پژوهش، شناسایی تاثیر ارزش های اخلاقی بر تصمیم گیری، دشواری تصمیم و احساسات منفی ناشی از آن است. بر این اساس تعداد 288 نفر از دانشجویان دانشگاه گیلان به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه استانداردی جهت سنجش این مقولات به آن ها داده شد. این پرسشنامه شامل سه بده بستان تراژیک (دو ارزش اخلاقی در مقابل هم)، تابو (یک ارزش اخلاقی در مقابل یک ارزش دنیوی) و عادی (دو ارزش دنیوی در مقابل هم) است. متغیرهای مستقل تحقیق، ارزش های اخلاقی و نوع بده بستان و متغیرهای وابسته، احساسات منفی و دشواری تصمیم هستند. همان طور که انتظار می رفت، پاسخگویان بده بستان تراژیک را نسبت به دو بده بستان دیگر دشوارتر و حاوی احساسات منفی بیشتر درک کرده اند. اما بر خلاف انتظار، پاسخگویان بده بستان تابو را نسبت به بده بستان عادی آسان تر درک نکرده اند. همچنین دانشجویان دختر نسبت به دانشجویان پسر در برخی موارد موقعیت ها را دشوارتر و حاوی احساسات منفی بیشتر دانسته اند. نتایج، این عقیده را پشتیبانی می کند که ارزش های اخلاقی بر تصمیم گیری و مقوله های منتج از آن تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری، ارزش های مقدس اخلاقی، احساسات منفی، دشواری تصمیم
  • مهدی سبک رو، رضا کلهریان، زین‎العابدین کامجو، غلامرضا طالقانی صفحه 111
    در سال های اخیر توجه بسیار زیادی به تداخل نقش های کاری و خانوادگی افراد شده که تحت عنوان کلی تعارض کار خانواده مورد مطالعه قرار گرفته است. در بیمارستان ها نیز، تعاملات بسیاری میان پرستاران با مراجعان سازمان وجود داشته و بنابراین، کارمندان (پرستاران) نقش بسزایی در کیفیت ارایه خدمات خود به مراجعان سازمانی دارند. در این مقاله، ارتباط میان حمایت های سازمانی، تعارض کار خانواده و قصد ترک خدمت، با استفاده از نمونه ای از پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر تهران مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحلیل مسیر پیشنهاد می کند، حمایت های سازمانی، تعارضات پرستاران را تعدیل نموده و قصد ترک خدمت کارکنان را کاهش می دهد. علاوه براین، نتایج بیانگر این مطلب است که تعارض خانواده کار و کار خانواده به صورت مثبتی، قصد ترک خدمت پرستاران را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، تعارض خانواده، کار، قصد ترک خدمت، حمایت سازمانی
  • حسن عابدی جعفری، علی اصغر پورعزت، مجتبی امیری، فاطمه دلبری راغب صفحه 127
    هدف این پژوهش ترسیم نقشه علم اداره امور عمومی (مدیریت دولتی) است. با توجه به ویژگی اکتشافی پژوهش و تک متغیره بودن آن، این پژوهش فاقد فرضیه و سؤال اصلی پژوهش این است که: «طراحی و تدوین نقشه جامع علمی دانش مدیرت دولتی بر اساس مقالات علمی و مرتبط درمؤسسه اطلاعات علمیISI، طی سال های 2000 تا2010 چگونه امکان پذیر است؟» برای پاسخ گویی به این پرسش، نخست وضعیت مقالات موجود در مؤسسه اطلاعات علمی ISI در رابطه با اداره امور عمومی (مدیریت دولتی) مورد بررسی قرار گرفت و نزدیک ترین حوزه ها نسبت به این رشته شناسایی و نقشه علم اداره امور عمومی (مدیریت دولتی) ترسیم شده است. نتایج پژوهش نشان داد، در قلمرو اداره امور عمومی (مدیریت دولتی) 223 حوزه موضوعی وجود دارد. پس از اعمال قاعده«پاره تو» تعداد این حوزه ها به 46 حوزه تقلیل یافت و با روش تحلیل خوشه ای، این 46 حوزه به 12 زیر حوزه تبدیل شد. بر اساس یافته های پژوهش، نزدیک ترین حوزه به رشته امور عمومی (مدیریت دولتی) حوزه «اقتصاد»، و دورترین حوزه نسبت به آن، حوزه «انسان شناسی» است. این پژوهش همچنین نشان دهنده ی تاثیر عوامل محیطی و شرایطی است که در این ده سال در رشته مدیریت دولتی تغییراتی را پدید آورده و بدین گونه سیر توسعه مقالات را تحت تاثیر قرار داده است. در پایان، پس از تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده، پیشنهادهایی جهت توسعه معنادار و بومی این رشته در کشور ارایه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت دولتی نوین، نقشه علم، تحلیل استنادی، اداره امور عمومی (مدیریت دولتی)، علم سنجی
  • حنانه محمدی کنگرانی، تقی شامخی، مهناز حسین زاده صفحه 149
    در مدیریت سازمان‎ها به‎عنوان سیستم‎های پیچیده‎ی دیوانسالاری که هسته‎ی آن‎ها کنش‎ها یا الگوهای پیچیده میان سازمان‎های رسمی و غیررسمی است، تعریف صحیح مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا کنش متقابل میان سازمان‎ها شبکه پیچیده‎ای از روابط را ایجاد کرده که در آن، الگوهای رسمی همواره تحت تاثیر شبکه‎ ارتباطات غیر رسمی قرار می‎گیرند. پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد تحلیل شبکه‎ای که رویکردی جدید در حل مسایل چند بعدی و در هم تنیده مدیریتی است، به تحلیل شبکه روابط رسمی و غیررسمی میان سازمان‎های مرتبط با محیط زیست در استان کهگیلویه و بویر احمد که با عدم کارایی مدیریتی روبه‎روست، پرداخته و سازمان‎های دارای بیشترین مرکزیت را در این شبکه ها مقایسه می‎کند. براساس نتایج، یکسان نبودن این سازمان‎ها در این دو شبکه بر تصمیم‎گیری های مدیریتی زیست محیطی استان تاثیرگذار بوده و کارایی رویکرد تحلیل شبکه‎ای در حل مسایل مدیریتی تایید شده است. در نهایت پیشنهادهایی به‎منظور بهبود عملکرد این شبکه ها و مدیریت موفق محیط زیست استان ارایه شده است.
    کلیدواژگان: روابط میان سازمانی، رویکرد تحلیل شبکه‎ای، شبکه روابط رسمی و غیر رسمی سازمانی، محیط زیست، _ استان کهگیلویه و بویراحمد
  • داود نعمتی انارکی صفحه 165
    در مقاله‎ی حاضر که برگرفته از پژوهش نویسنده - درسال 1388 - درارتباط با خبر سیمای جمهوری اسلامی است، هدف اصلی ارایه الگویی مناسب برای مدیریت خبر تلویزیون است. این پژوهش که با بهره گیری از دیدگاه چهارده کارشناس و با روش دلفی انجام شده در پی پاسخ‎گویی به سه سؤال عمده است: جایگاه خبرتلویزیون ازدیدکارشناسان چیست؟ الگوی اجرایی مناسب در مدیریت خبر سیما چه می‎تواند باشد؟ چه متغیرهایی برمدیریت خبر اثر مطلوب می گذار ند؟ نتایج این پژوهش که از سه مرحله دلفی به دست آمده، نشان می دهد که جایگاه خبر سیما از جهت وضعیت پوشش جغرافیایی مناسب است، اما از لحاظ اعتبار در وضعیت متوسط قرار دارد و از دیگر نتایج پژوهش می توان به احصاء هفت متغیر تاثیرگذار بر مدیریت خبر نام برد که اگر مدیریت خبر سیما به آن ها توجه کند به الگویی مناسب دست خواهد یافت. از این متغیرها می توان به توجه به نیازهای خبری مردم، نقش های مدیریت و سرعت در انتشار نام برد. مهم‎ترین نتیجه این پژوهش دستیابی به الگویی اجرایی است که از آن به الگوی سه گام نام برده شده و برگرفته از توافق جمعی کارشناسان پژوهش است. سه گام «تعیین»، «تولید» و «توزیع» از مراحل مختلف مدیریت خبر است که اگر توسط مکانیزمی واحد انجام شود در سطوح پایین با تغییرات جزیی همراه خواهد بود و فاصله‎ی بین تولید و توزیع کاهش می یابد و مهم‎تر اینکه از دپوی اخبار جلوگیری می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت خبر، خبر، سیمای جمهوری اسلامی ایران، _ الگوی اجرایی
|
  • Page 1
    Despite the remarkable growth of women in the work environment, improvement of their managerial positions arent suitable with their number in organizations, while there is no reasonable evidences about lack of managerial ability of women but it seems issues like discrimination and job attitudes, limiting mistakes and face the rush toward the occupations and encounter with many problems to catch managerial positions in society. This paper aims to clarify the role of mass media in promoting women to managerial levels is the purpose to investigate the relationship between adaptation Television aspects of cognitive, normative, regulatory and development form the subject of women and their promotion to managerial levels of the other has been discussed. This questionnaire which confirmed its validity and reliability has been estimated that 84 percent was in the form of survey research in fields of management and communication professors of the University of Tehran state level was conducted. According to the research findings and in 95 percent of TV programs have significant effects on promoting women in the community was 42 percent, it indicates that about 42 percent in variations of promotion in society related to TV and 58 Percent of the rest is related to other factors.
  • Page 19
    With considering of acceleration of changes, competitive environment and uncertainty in today world make knowledge as the most strategic resource for maintain and reinforcement of competitive advantage and effective management of knowledge is the most serious challenge of organizations. Knowledge management is important to achieve competitive advantage. Knowledge management transforms latent property in mind of individuals to organizational property so that decision makers use this wealth. This paper seeks for the gap between current and ideal State of Knowledge Management in Automobile Industry of Iran. Therefore, the amount of attention to these factors in current and ideal state of Automobile Industry of Iran has been studied after the exploring factors of knowledge management by literature review. For testing hypotheses it has been used stratified sampling and selected 120 samples of different classes of employees and managers of Automobile Industry. The results, coming from the analysis of information, indicate that there has been attention to creating, maintaining, disseminating and applying knowledge management in Automobile Industry. The most gap between current and ideal state is relating to factor of create knowledge & apply knowledge. Finally, present implications for managers in Automobile Industry
  • Page 35
    This study deals with the social capital effects on organization?s performance improvement in municipality. Evaluating the social capital amount and the level of people?s performance improvement in the concerned society and investigating the relation between social capital and organization?s performance improvement and describing their variables of theoretical basis, are the goals of this research. In line with discovering studies some performed works in the field of social capital and organization performance are mentioned, and their sociology procedures were deal with. The fundamental assumption of this study is that there is a relationship between social capital and organization?s performance improvement variables. The present study, based on its aim is considered as fundamental research and regarding to data collection method is descriptive (none experimental). The results obtained from this study show that people?s trust has a direct relationship with organizations performance improvement, and also formal nets have a indirect relationship with organization?s performance improvement. And action norms have no direct or indirect relationship with organization?s performance improvement. Social capital rate and peoples performance improvement in organization is average and there is a direct relationship between social capital and people?s performance improvement in organization.
  • Page 55
    The think tanks are centers of science and research for producing idea and thought which are affective in capacities of general policies and leading decision making in policy making. The results from 49 Person-sample from the view point of experts, university scholars and influential for basic decision and improving their participation in stage of general policy, and Q-sorting, 14 factors determined grouping in public and private parts classified. Groupings are "policy making", "role less advisors", "conservatisms", "supportive", "legislative critic", "pessimist", "independent focus", "non-harmonic role makers", "motivation less", "opposite", "responsible" and "unidentified". Therefore the roles valued and same by participants of groups discovered and analyzed by Q method regarding the magnitude of factor load, the important role of participant the number of participant of the factor, and factors having big part of variation (%79) as new roles of think tanks in the field of general policies in this research. Also roles which are valued differently are considered as weak of think tanks in the field of general policies, the result are factor analysis and confirm the hypothesis of research.
  • Page 79
    In this research, we analyzed and compared different models of organizational culture that include: Harrison (1972) and Handy (1978), Deal & Kennedy (1982), Quinn (1988), Deashpande (1993), Schneider (1994), Sonenfield (1373), Hellringle & Slocum (1994), Daft (1998), Quinn & Cameron (1999), Deshpande & Farely (2004), Denison (2007). We collected these models based on Competing Value Framework. We Choose Denison model that defines four types of organizational culture: Adaptability, Involvement, Mission, Consistency. In this research statistical society involves managers of Pegah Fars and Sham Sham corporations. Because statistical society was limited, we did not use sampling. We used questionnaire to assemble data. Results represent that dominant culture in both corporations is mission and also there are differences between excepted and existed situations.
  • Page 93
    The concept of decision making, factors influencing it and the related outcomes have always attracted researchers. The purpose of this study is to investigate the effect of sacred values on decision making, decision difficulty and the resulting negative emotions. Thus, a sample of 288 students from the University of Guilan were chosen as subjects and were required to complete a standard questionnaire in order to assess these concepts. This questionnaire contained three trade-offs: tragic (two conflicting sacred values), taboo (a sacred value against a secular value) and routine (two conflicting secular values). The independent variables of this study are sacred values and the types of trade-off and the dependent variables include negative emotions and decision difficulty. As expected, the subjects regarded the tragic trade-off as more difficult than the other two trade-offs and more negatively emotion-laden as well. But contrary to expectations, the subjects did not consider the taboo trade-off to be easier than the routine one. Moreover, in some cases the female students considered the situations to be more difficult and more negatively emotion-laden. The results support the belief that sacred values influence decision making and the resultant issues.
  • Page 111
    In recent year's significant attention has been given to the interference between individual’s family and work roles, which has been studied under the general rubric of work-family conflict (WFC). There are numerous interactions between nurses and customer’s organization in hospitals. Therefore employee (nurses) have important role in quality of serving to customers. In this article investigate relationship of organizational supports, work-family conflict and intention turnover using a sample of nurses in Tehran hospitals. The results of the path analysis indicate that organizational support alleviates nurses’ conflict and reduces intention turnover. Results show that work-family conflict and family-work conflict positively correlate with intention turnover.
  • Page 127
    The main purpose of this article is to draw the map of the discipline of Public Administration. Due to the heuristic nature of the research and also regarding the fact that the investigation is a uni-variable study, the research does not require any hypothesis. The main question of the present research is: ‘Based on the scientific articles of “ISI” covering the years 2000 to 2010, how feasible is it to draw the map of he discipline of Public Administration map?’ In order to answer the above question, in the first place, the articles obtainable at ISI on Public Administration were reviewed, and then the closest fields to this discipline were identified, and finally, the map of the discipline of Public Administration was drawn. Research findings indicated that there were 233 topical areas in the field of Public Administration. Exercising the ‘Pareto Rule’, the above topical areas were reduced to 46, and further employing the cluster analysis, the 46 topical areas were reduced to 12. Research findings revealed that ‘Economics’ was the closest field to Public Administration, and anthropology the remotest one. Further, research results also demonstrated the environmental factors and conditions that influenced the trend of changes in Public Administration during the period under, thus influencing the development cycle of the articles. To make the discipline more meaningful and indigenous, the obtained results were analyzed and a number of suggestions offered.
  • Page 149
    In managing organizations as complex social systems that their core includes of human interactions or their complicated patterns of behavior, the precise definition of problem is very important; because interactions between organizations cause to emerging complex relationship networks which in it formal patterns are always affected by informal relationship networks. This paper analyses the formal and informal interrelationship networks among organizations related to environment in Kohgiloye va Boyerahmad Province which is countered with inefficiency managerial problem and compares power centers in these networks through Network Analysis that is a new approach in solving multi-dimensional and complicated problems. Results showed that power centers in these two networks differ from each other and this difference has affected in managerial decisions in the province and also efficiency of Network Analysis Approach in solving managerial problems has been confirmed. Finally some suggestions represented in order to improve the functions of these networks and also successful environmental management of the province.
  • Page 165
    In the present article which is derived from the author's research in 1388, in connection with IRI TV News, the main point is presenting desirable pattern of TV News management. This research has been done by making benefit from the views of 14 specialists and by using Delphi method and is following to answer three main questions: what is the position of TV News from the specialist's view? What is the desirable executive pattern in TV news management? What variables have desirable influence on news management? The outcome of this research, which derived from three levels of Delphi method, shows that the TV news position is suitable from geographical coverage aspect; but is placed in average status from social weight aspect. Counting seven effective variables of news management is the other outcome of this research and in case of TV news management's consideration; a suitable pattern will be achieved. As an example we can name attention to people's news needs, management roles and rapidity in broadcasting. The most important outcome of this research is achieving an executive pattern which named Three Steps pattern and is derived from collective agreement of research specialists. Three Steps, including "Determination", "Production" and "Distribution" are different stages of news management; and in case of being performed by unique mechanism, the lower levels will be accompanied with minor changes and the difference between production and distribution will be decreased and, more importantly, avoid news depot.